Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2012 12:04 - Земетресението и традиционните медии
Автор: sladurani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2517 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди време четох много интересна статия за смъртта на истинската журналистика и за тенденцията в момента за телевизионни водещи и репортери да се назначават  звезди, които просто да събират аудитория и да радват рекламодателите. В статията се казваше, че ще дойде време, в което ще знаем всяка странност на известните личности, но няма да знаем, че дни наред в квартала ни няма да има вода просто защото аматьорите журналисти и рекламодателите не се интересуват от такива скучни теми. 

Та час след земетресението снощи информация се появи първо в Интернет и по радиата. Хората си носеха радиоприемници и слушаха всяка дума. В коментарите в Интернет потребителите се чудиха кога ще започнат да предават за земетресението по телевизията. Защото за най-спешните случаи традиционните медии са най-достоверните и добри източници на информация. Хората искат да видят лица, да чуят гласове, които да ги успокоят, искат да гледат на живо как се развива бедствието, да бъдат информирани от хора, на които имат доверие. С малки изключения информацията за земетресението в повечето сайтове се повтаряше. 

Та това е една и може би най-важната причина защо традиционните медии няма да умрат. Интернет по никакъв начин не може да замени професионалния журналист, телевизора или дори радиоприемника. Защото Интернет е преди всичко за забавление и съобщаване на случващото се, а медиите ни информират, като ни помагат да правим по-добри избори..

БНТ се справиха страхотно! А за Би Ти Ви - Ани Цолова се държи като лелка, която от екрана с различни физиономии се кара на зрителите и постоянно прекъсва другия водещ Виктор Николаев, което много ме дразни. Но това е само мое мнение. А иначе земетресението беше толкова страшно, че не ми пише дори за него. Дано не се случват повече подобни природни бедствия. 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sladurani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 389105
Постинги: 165
Коментари: 380
Гласове: 2231
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930